Følg os på Facebook

Kort over Hærvejen i Nordjylland

Hærvejene i Nordjylland

Vandreruten Hærvejen er nu forlænget fra Viborg. Du kan se meget mere om mulighederne for at cykle, vandre og ride på www.haervej.dk 

I alt er der etableret i alt 356 km nye vandreruter. Ruterne følges ad fra Viborg til Aars, hvorfra en vestlig rute går via Aggersund til Hirtshals og en østlig rute via Aalborg til Frederikshavn. Sådan delte vejen sig også i gammel tid.

Den eksisterende cykelrute er blevet opgraderet med ny skiltning nord for Viborg, og på nogle strækninger flyttet til mere naturskønne og trafiksikre strækninger.

Den ”gamle” Hærvejsrute fra Padborg til Viborg har en længde på ca. 280 km, så forlængelsen gør med ét slag Hærvejen i Jylland næsten dobbelt så lang.

 

 

 

NATURGUIDEN 2015

Folderen med guidede naturture i Himmerland og det sydlige Vendsyssel kan fås på biblioteker, servicecentre og turistkontorer. I 2015 kan du vælge mellem 221 ture og arrangementer.
Hent folderen som pdf-fil (2 MB) som du kan printe eller blade i ved hjælp af links og interaktivt oversigtskort med samtlige ture.

 

Her ved siden af kan du se de 10 førstkommende naturture

 

Natura 2000 sporet i Himmerland

Sporet er en cykel- og vandrerute mellem Limfjord og Kattegat med det bedste af Himmerlands natur.
Ruten kan opleves til fods, på cykel eller i en vis udstrækning i kørestol. Mellem naturområderne sker transporten med cykel eller bil. Alle områder kan også nås med offentlig transport.
Tag ruten i små bidder på søndagsture - eller brug den som grundlag for en ferie i naturen. En række foldere giver mulighed for at planlægge turen. Gå til foldersiden

Du kan også forberede dig med en lille videotur til hvert af de seks områder.
Gå til videosiden

Rold Skov Natur- og Kulturcenters hjemmeside er der flere videofilm fra Rold Skov

 

Naturekspeditionen

Tips og tricks til en tur i Vesthimmerland for både børn og voksne

Rold Skov Natur- og Kulturcenter | Østergade 21 | 9510 Arden | Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info                      
Degn Grafisk reklamebureau