Følg os på Facebook
Stinesminde havn
Kultur og Historie // Kulturhistorie // Stinesminde havn

Det lille fiskerleje Stinesminde er en af fjordens kulturelle perler.

På godset Ouegaard var der engang en kokkepige, der hed Stine. Da hun gik på aftægt fik hun et lille skovløberhus nede ved Mariager Fjord. På den måde kom det lille fiskerleje til at hedde Stinesminde.

 

 

Stinesminde er det hyggeligste lille fiskeleje, man kan tænke sig. Det var i midten af 1800-tallet, at landsbyen blev til, samtidig med, at der i nærheden anlagdes et teglværk. Stinesminde Teglværk ophørte i 1950-erne og en hundredårig epoke var slut. Tegl har i øvrigt været en god handelsvare på denne egn i århundreder. For eksempel er Kronborg bygget ved hjælp af tegl her fra egnen.

Den idylliske landsby er ikke stor. Der er bare 15 til 20 husstande, men der hersker en nostalgisk stemning over det lille fiskerleje, en dejlig duft af ”gamle dage”. Fiskeri er der ikke meget af mere, men for årtier siden – i første halvdel af 1900-tallet – var der en halv snes erhvervsfiskere, der tog ud fra den lille havn.

Går man fra Stinesminde ad vejen langs fjorden mod vest, kommer man til Kielstrup Sø.

Skrevet af Niels Fabæk

Sådan finder du vej!

Ca. midt i byen Oue er der en tydelig afmærkning til Stinesminde. Når du kommer til Stinesminde skal du følge vejen ned til havnen.

  1. Stinesminde Havn

    Stinesminde Havn: Stinesminde er en landsby med en hyggelig lille fiskehavn. Der er parkering på havnen. Læs mere her

Rold Skov Natur- og Kulturcenter | Østergade 21 | 9510 Arden | Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info                      
Degn Grafisk