• mariagerfjordguiden på facebook
  •  
  • mobilmenu

Turbeskrivelse for Blå Sti fra Bramslev Bakker - Vive

05. Paradiset (pausested)

N 56.65273 E 9.92290

Som navnet antyder, er Paradiset en særlig smuk bugt, der oven i købet er nem at komme til fra vandsiden. Bugten har sandstrand med småsten. De græsklædte bakker med enkeltstående træer og enebærbuske, giver fin læ for vestenvinden. Får afgræsser området.

Pladsen har en meget fin udsigt over vandet til Mariager. Der er gode muligheder for gåture både langs stranden og op i det bagvedliggende terræn mod øst, hvor man på modsat side af den lille bugt kan støde på den afmærkede vandrerute ”Låenhus ruten”.

Stedet kan ikke nås med bil.

Ruten Bramslev Bakker - Paradiset er på ca. 3,5 km.  Du passerer tre små odder og græsklædte skrænter med græssende dyr, før du når Paradiset. I den første bugt har du chance for at se isfugl.

06. Langsodde og Låenhus (pausested)

N 56.66048 E 09.94976

Langsodde består af sand og sten og er et besøg værd. Om sommeren kan der opleves kvæg, som søger ud på tangen, der i øvrigt ofte er tæt besat af måger, skarv, viber og andre fugle. Odden er en yndet lystfiskerplads. Østsiden er meget lavvandet, mens der er mere vand på vestsiden. Gode bademuligheder fra stranden.

Området bagved pladsen er præget af skovklædte skrænter, der inviterer til gåture op i baglandet. Oppe fra skrænten er der en flot udsigt over Langsodde mod Mariager. Området er præget af græs og mindre træer/buske. Arealet afgræsses af kvæg. Langs vandet går ”Låenhus Ruten” i det let tilgængelige terræn. Vandrestien er en rundrute på ca. fem km.

Ruten ”Paradiset” – Langsodde er på ca. to km og går langs skovklædte skrænter og strandbreder. Der er mulighed for at komme i land mange steder på ruten.

07. Høllet (pausested)

N 56.66631 E 09.95324

Høllet er en hyggelig lille lystbådehavn,  godt beskyttet mod vinden og i et meget naturskønt område. Det er et privat bådelaug, så man bør spørge sig for inden eventuel landgang. Se i øvrigt hjemmesiden: www.høllet.dk.

Området er præget af smukke skovområder og hedebakker samt Kielstrup Sø, der er en inddæmmet lagune på ca. 40 hektar, som huser en stor skarv koloni. Adgang med bil direkte til vandet i lystbådehavnen er kun muligt med tilladelse fra bådelauget (tlf. 2217 6122), men en offentlig grusvej går tæt forbi.

Ruten Langsodde – Høllet er på ca. to km og går rundt om odden og langs smukke strandenge til den lukkede vig. Landgang er muligt på stort set hele strækningen. Østsiden af odden er meget lavvandet.

08. Stinesminde (Pause og overnatning)

N 56.67148 E 09.97015

Stinesminde er idyllisk, fredfyldt, med en autentisk havn samt et kulturhistorisk fiskermiljø. Landsbyen består af ca. 25 huse, der på en fin måde understøtter havnemiljøet. Der er slæbested i beton i selve havnen og mulighed for at komme på land ved stranden ca. 50 meter sydvest for havneindløbet.

Mange borde-bænkesæt, opholdsrum, toilet/bad og udendørs køkken med grill. Der er mulighed for at booke 4-mands hus/shelter samt en ”shelter platform” ved vandet (book på tlf. 2757 2087).

Der er et lille lokalt ”museum” på havnen og mulighed for en fin gåtur på grusvejen i vestlig retning mod Høllet.

Ruten Høllet – Stinesminde er på ca. 1,8 km og går langs en skovbevokset kyst med bagvedliggende marker. Tæt på kysten er der lavvandet med muslingebund. 

09. Vive Bådelaug (pause og overnatning)

N 56.69904 E 10.04489

Øst for den hyggelige lystbådehavn ligger en plads med  to sheltere kun 50 meter fra langgangsstedet.

Der er bålplads samt bord/bænkesæt til rådighed tæt
på shelter. Betaling kræves for brug af shelter samt toilet og badefaciliteter). Info om faciliteter mv. på Vive Bådelaugs hjemmeside: www.vive-havn.dk.

Der er nem adgang til pladsen med bil. Området byder på ro og landlige omgivelser med marker og skov. Fra havnen går en ca. 0,8 km. lang vej til landsbyen Vive (ingen indkøbsmuligheder). Der er en lokal vandrerute/trampesti kaldet ”Fiskerstien”.

Ruten Stinesminde – Vive Bådelaug er på ca. syv km. Tæt på kysten er der lavvandet i både Flintebugten og Villestrup Å bugten. Her er både kyst med siv og tagrør og stenstrand med flintesten og kalksten,  hvor der er mulighed for at finde forstenede søpindsvin, som levede på havbunden for ca. 65 millioner år siden. Mod Vive er der smukke strandenge med siv og tilhørende fugleliv.